Dezvoltarea Durabila – promovata prin Politici de Tineret

CENTRUL DE MEDIERE SI SECURITATE COMUNITARA (CMSC, Romania) impreuna cu partenerii si asociatii sai: Centrul National de Resurse pentru Tineri (CNRT, Republica Moldova), Asociatia obsteasca Eco-Razeni (Republica Moldova, r. Ialoveni), Asociatia Grupurilor Locale de Tineret (AGLT, Romania) si Somepro (Belgia) a lansat la Iasi, marti, 28 octombrie 2008 proiectul „Dezvoltare durabila transfrontaliera prin Politici de Tineret»

Scopul proiectului este dezvoltarea durabila a zonei transfrontaliere Romania — Republica Moldova prin elaborarea politicilor comune de tineret (conform „Chartei Europene a tinerilor») pentru „asigurarea unei functionari optime si a unui management solid la granite».

Beneficiarii proiectului sunt un numar de 30 de autoritati publice locale (15 din Romania si 15 din Republica Moldova) si de 30 de organizatii non-guvernamentale (grupuri formale sau informale de tineret intitulate „grup local de tineret») interesate in promovarea politicilor de tineret pentru o dezvoltare durabila a zonei transfrontaliere.

Principalele produse ce se vor realiza in cadrul acestui proiect sunt:
— doua Forumuri Des-centralizate intitulate: „Dezvoltare Durabila Transfrontaliera prin Politici de Tineret» (unul in Romania si unul in Republica Moldova);
— un web-site de promovare a institutiilor si organizatiilor beneficiare in cadrul proiectului;
— o baza de date a institutiilor si grupurilor de tineri interesati in dezvoltarea durabila transfrontaliera;
— o brosura intitulata „Bune practici in domeniul Dezvoltarii Durabile prin Dezvoltarea Politicilor de Tineret»;
— o strategie pe termen scurt, mediu si lung de dezvoltare a politicilor de tineret pentru o Dezvoltare Durabila a zonei transfrontaliere;
— o „Expozitie itineranta» vizuala (poze si postere);
— zece „Evenimente Comunitare» in zece localitati interesate in Dezvoltarea Durabila transfrontaliera prin dezvoltarea politicilor de tineret.

Prezenta lansare se desfasoara in cadrul proiectului „Dezvoltare durabila transfrontaliera prin Politici de Tineret», cu sprijinul financiar al UNIUNII EUROPENE prin Programul de Vecinatate Romania – Republica Moldova 2004-2006, autoritatea contractanta Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

Pentru detalii cu privire la posibilitatile de participare ca beneficiari in cadrul proiectului sau informatii suplimentare: Cristina Chert — coordonator proiect, Centrul de Mediere si Securitate Comunitara, tel: 0232/252.920, mob. 0727 850 691, info@cmsc.ro sau pe fax: 0232/252.926 sau
Sergiu Gurau
Asociaţia obştească «Eco-Răzeni»
Republica Moldova, r. Ialoveni, com. Răzeni
MD 7728, str. Ştefan cel Mare 49/1, bloc B
Tel. /+373 277/ 95146; /+373 277/ 63325
E-mail: ecorazeni@gmail.com

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *