Schimb de experienţă şi bune practici între tineri şi organizaţiile de tineret

Societatea Culturală a Moldovenilor din Estonia „Luceafărul” a găzduit, în oraşul Kose, Estonia, în perioada 20 — 30 iunie 2010, şase tineri: membri şi voluntari ai AO „Eco-Răzeni”, care au participat la Proiectul „Paper Tree”/”Copacul de Hârtie” împreună cu tineri din alte cinci ţări: Ucraina, Georgia, Lituania, Letonia şi Estonia. Proiectul menţionat, reprezintă un Schimb european de tineret din cadrul Programului de tineret „Tineret în acţiune”, Acţiunea 3.1, susţinut financiar de către Agenţia Naţională a Estoniei „Euroopa Noored Eesti Büroo”, cu sprijinul Comisiei Europene.
Deoarece proiectul are tematică ecologică şi de protecţie a mediului ambiant, fiecare grup naţional a pregătit o temă pe acasă ce ţine de situaţia ecologică din regiune, de legislaţia în domeniul protecţiei mediului ambiant din fiecare ţară participantă, de metodele de reciclare, în caz că ele există, şi altele. Pe parcursul schimbului de tineret, participanţii au avut posibilitate să viziteze mai multe locaţii turistice estoniene, să se implice în acţiuni de ecologizare, să cunoască mai multe detalii despre ţările participante, să participe la sesiuni de informare şi educaţie ecologică, să petreacă util timpul liber într-un mediu multicultural, să-şi facă prieteni noi.
Mai multe detalii despre schimbul de tineret (informaţii despre parteneri, agenda activităţilor, galerie de imagini şi video, impresii ale participanţilor, ş.a.) găsiţi pe blogul Proiectului „Paper Tree”/”Copacul de Hârtie”.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *