Beneficiile programului “Supraveghere de Vecinătate” discutate de Poliție cu autorităţile din Teleneşti, Cimişlia şi Dubăsari

SV_TelenestiInspectoratul General al Poliţiei şi Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni”, au desfăşurat la 18 februarie, 5 şi 9 martie 2014, sesiuni de familiarizare a autorităţilor publice locale de nivelul I şi II ale raioanelor Teleneşti, Cimişlia şi Dubăsari, cu prevederile proiectului pilot „Supraveghere de Vecinătate”, care s-a lansat pe parcursul anului 2013 în localităţile raionului Ialoveni, Hînceşti şi Ungheni.

Aceaste sesiuni a avut ca scop consolidarea capacităţilor autorităţilor locale, cetăţenilor şi poliţiei de a avea o comunicare mai eficientă, de a răspunde provocărilor şi de a interveni de comun la soluţionarea unor situaţii dificile de interes comunitar.

La evenimente au participat primari din localităţile raioanelor respective, asistenţi sociali comunitari, şefii Inspectoratelor de Poliţie, şefii de post, ofiţerii de sector şi cetăţeni. Activitatea s-au desfăşurat sub egida administraţiei raioanelor, la iniţiativa conducerii Secţiilor securitate publică a Inspectoratelor de Poliţie raionale.

În cadrul sesiunilor, participanţii au fost familiarizaţi cu activităţile ce ţin de practicile estoniene în domeniul asigurării securităţii comunitare, precum şi modelul de implementare al acestora în zonele rurale din Republica Moldova.

Programul „Supravegherea de Vecinătate” este un model econom şi eficient, bazat pe sentimentul de solidaritate comunitară şi ajutor reciproc, conceput pentru a spori gradul de securitate şi prevenire a infracţionalităţii la nivel de comunitate.

Menţionăm, că activităţile respective sînt desfăşurate în contextul Acordului de colaborare semnat la 7 august 2013 între Inspectoratul General al Poliţiei şi Asociaţia Obştească “Eco-Razeni”.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *