PRIORITĂŢI STRATEGICE ŞI OBIECTIVE
În perioada 2022 – 2026, Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” abordează următoarele priorităţi strategice:
PRIORITATEA 1: Dezvoltarea unui spectru de servicii integrate de incluziune socio-profesională a tinerilor cu dizabilităţi și din alte categorii defavorizate.
Obiectivul 1.1. Pînă la sfîrşitul anului 2026, funcţionează mecanismul de instruire, integrare şi monitorizare socio-profesională a tinerilor (fete și băieți) cu dizabilităţi și din alte categorii defavorizate.
Obiectivul 1.2. Pînă la sfîrşitul anului 2026, oferim cel puțin 3 servicii de dezvoltare personală și ghidare în carieră.
Obiectivul 1.3. Pînă la sfîrşitul anului 2026, dezvoltăm competențele profesionale ale tinerilor în cel puțin 3 meserii.
Obiectivul 1.4. Pînă la sfîrşitul anului 2026, 30% din beneficiarii serviciului instruire la locul de muncă sunt încadrați în cîmpul muncii.
PRIORITATEA 2: Sporirea participării tinerilor la dezvoltarea comunităţii.
Obiectivul 2.1. Pînă la sfîrşitul anului 2026, prin intermediul rundelor anuale de granturi mici, sunt susţinute iniţiativele civice și afaceri ale tinerilor (fete și băieți, 30% dintre ei fiind din categorii defavorizate) din cel puțin 20 localităţi ale raionului Ialoveni.
Obiectivul 2.2. Pînă la sfîrşitul anului 2026, există cel puțin 3 surse de finanţare stabile a Programului Fondul pentru Tineri, Ialoveni.
Obiectivul 2.3. Pînă la sfîrşitul anului 2026, numărul tinerilor (beneficiari a Fondului pentru tineri Ialoveni) implicaţi în activităţile de lobby şi advocacy a sporit cu 30 %.
PRIORITATEA 3: Susţinerea activităţii platformei pentru promovarea antreprenoriatului social.
Obiectivul 3.1. Pînă la sfîrşitul anului 2026, rata persoanelor informate din publicul larg cu privire la antreprenoriatul social creşte cu 30 %.
Obiectivul 3.2. Pînă la sfîrşitul anului 2026, A.O. Eco-Răzeni contribuie cu minim trei recomandări de îmbunătățire a cadrului legislativ și promovează modelul de întreprindere socială de inserție la nivel local, național și internațional.
Obiectivul 3.3. Pînă la sfîrşitul anului 2026, minim 150 reprezentanţi a ONG-urilor, APL nivelul 1 şi 2, a, agenţi economici, APC, etc. participă la procese de instruire şi schimb de experienţă în domeniul antreprenoriatului social.
PRIORITATEA 4: Consolidarea capacităţilor organizaţionale şi instituţionale ale A.O. Eco-Răzeni.
Obiectivul 4.1. Pînă la sfîrşitul anului 2026, statele de personal ale Eco-Răzeni sunt complete și personalul beneficiază de instruire continuă.
Obiectivul 4.2. Pînă la sfîrşitul anului 2026, A. O. Eco-Răzeni devine un HUB Regional de inovare socială, adaptat la necesitățile grupului țintă.
Obiectivul 4.3. Pînă la sfîrşitul anului 2026, A.O. „Eco-Răzeni” funcţionează conform politicilor interne și regulamentelor aprobate.
Obiectivul 4.4. Pînă la sfîrşitul anului 2026, în cadrul A.O. „Eco-Răzeni” este elaborat și implementat un sistem de management intern digitalizat.
Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni”, îşi adresează eforturile pentru desfăşurarea următoarelor PROGRAME ȘI SERVICII:
Programul Incluziune socială și profesională
Programul Participare comunitară
Programul Antreprenoriat social
Programul Dezvoltare organizațională
Programele au drept GRUPURI ȚINTĂ: