Egalitatea de gen trebuie să constituie un obiectiv central al oricărei societăţi democratice care doreşte să ofere drepturi cetăţeneşti depline şi egale pentru toţi. În acest context, obiectivul de ansamblu al AO „Eco-Răzeni” este de a contribui la crearea unei societăţi în care atît femeile cît şi bărbaţii să se bucure de aceleaşi oportunităţi, drepturi şi obligaţii în toate sferele vieţii începînd cu schimbarea atitudinii faţă de dimensiunea gen din interiorul organizaţiei, astfel încît, ambele sexe să fie capabile să împartă în mod egal puterea şi influenţa; să aibă oportunităţi egale în ceea ce priveşte independenţa financiară prin muncă; să se bucure de acces egal la promovare şi oportunităţi de a- şi dezvolta deprinderile şi talentele; să fie liberi de orice constrîngeri, intimidări şi acte de violenţă în bază de gen, atît acasă cît şi la locul de muncă.
Textul integral al Politicii nediscriminare şi egalitate de gen a Asociaţiei Obşteşti „Eco-Răzeni” aprobat de către Adunarea Generală a Membrilor poate fi consultat AICI.
Planul de acţiune pentru integrarea dimensiunii de gen în activitatea AO Eco-Răzeni:
1. Analiza cadrului normativ din domeniu şi completarea bibliotecii organizaţiei cu cărţi şi alte resurse informaţionale privind discriminarea, hărţuirea şi egalitatea de gen.
2. Organizarea acţiunilor de informare şi conştientizare pentru angajaţii organizaţiei privind problematica de gen
3. Reflectarea elementelor din perspectiva de gen în actele strategice ale organizaţiei şi redactarea acestora
4. Identificarea de resurse financiare pentru realizarea acţiunilor de integrare a dimensiunii de gen în organizaţie
5. Elaborarea unui sistem de evidenţă computerizat pentru înregistrarea angajaţilor şi beneficiarilor organizaţiei cu o segregare automată pe gen, etnie, studii, vîrstă, etc.
Politica anticorupţie
Politica anticorupţie a Asociaţiei Obşteşti „Eco-Răzeni” faţă de corupţie şi măsurile implementate pentru combaterea acestui fenomen. Prin implementarea continuă a măsurilor anticorupţie, Eco-Răzeni urmăreşte creşterea gradului de conştientizare şi promovare a măsurilor preventive, ceea ce reduce posibilitatea de a comite erori şi facilitează depistarea ilegalităţilor şi întreprinderea măsurilor corespunzătoare. Angajamentul Eco-Răzeni de a lupta împotriva corupţiei stă la baza misiunii noastre de a scoate la iveală şi a lupta cu sărăcia şi excluderea, şi reprezintă un semn de respect faţă de titularii de drepturi, organizaţiile partenere, angajaţi, membri, voluntari şi donatori.
Textul integral al Politicii anticorupţie a Asociaţiei Obşteşti „Eco-Răzeni” aprobat de către Adunarea Generală a Membrilor poate fi consultat AICI.
Linia anticorupţie: 069158938
E-mail anticorupţie: valbutnaru[a]yahoo.com
Planul de acţiune privind implementarea Politicii anticorupţie a AO Eco-Răzeni:
1. Publicarea pe pagina web a organizaţiei a Politicii anticorupţie
2. Elaborarea Registrului actelor de corupţie
3. Crearea Grupului de lucru pentru investigarea cazurilor de corupţie
4. Elaborarea Planului de acţiune pentru informatori
5. Identificarea şi analiza riscurilor corupţiei
6. Elaborarea sistemului de control intern
7. Elaborarea procedurilor de sancţionare
8. Elaborarea Ghidului de formare cu privire la lupta cu corupţia
9. Modificarea contractelor individuale de muncă
10. Cursuri de instruire pentru angajaţi
11. Integrarea dimensiunii anticorupţionale în politici, strategii, regulamente, etc.
12. Documentarea şi coordonarea cazurilor curente
13. Elaborarea Raportului privind implementarea prezentului Plan de acţiune
14. Elaborarea şi publicarea Raportului anual de activitate
15. Elaborarea şi publicarea Raportului anual financiar