Asociaţia „Eco-Răzeni” premiată pentru transparenţă organizaţională
Asociaţia „Eco-Răzeni” premiată pentru transparenţă organizaţională
Centrul Naţional de Asistenţă şi Informare a ONG-urilor din Moldova CONTACT, cu susținerea Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) în cadrul Programului Consolidarea Societăţii Civile în Moldova (MCSSP) implementat de FHI 360, a anunţat miercuri, 27 iunie 2012 câştigătorii primei Gale a Bunelor Practici „Promovarea Transparenţei în Sectorul Asociativ”. Această Gală este un eveniment unic naţional, care recunoaşte şi celebrează public realizările şi bunele practici ale organizaţiilor societăţii civile (OSC) în implementarea principiilor de bună guvernare şi sporire a transparenţei.
În total, 19 OSC-uri au aplicat pentru a primi premiul pentru promovarea transparenţei organizaționale. Aplicaţiile au fost evaluate de un juriu independent format din şapte membri voluntari din mass-media, societatea civilă şi comunitatea donatoare, care au evaluat dosarele depuse în baza unor criterii enunţate anterior: gestionarea eficientă a resurselor, practicile de bună guvernare, transparenţa şi responsabilitatea, comunicarea eficientă şi impactul serviciilor prestate comunităţii.
Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” a fost premiată în cadrul concursului pentru buna practică de utilizare a unei platforme de web blog pentru asigurarea transparenţei şi vizibilităţii organizaţiei (vezi Formularul de aplicare). Asociaţia a obţinut diplomă de laureat, trofeul „Promovarea transparenţei în sectorul asociativ 2012” şi un premiu bănesc în valoare de 3 mii lei. Suplimentar, Fundaţia Soros Moldova a acordat Asociaţiei Obşteşti „Eco-Răzeni” o diplomă şi un premiu bănesc special în valoare de 3 mii lei. Banii obţinuţi vor fi utilizaţi de asociaţie pentru desfăşurarea acţiunilor de consolidare şi promovare a transparenţei organizaţionale.
Ca urmare a primei ediţii a Galei Bunelor Practici, Centrul CONTACT va continua să încurajeze organizaţiile societăţii civile să aplice principiile de transparenţă şi responsabilitate în activitatea lor pentru ca sectorul non-profit din Republica Moldova să devină mai puternic şi mai receptiv la nevoile cetăţenilor.