Cadrul normativ privind antreprenoriatul social în Republica Moldova: constatări și recomandări (ROM/ENG)
Cadrul normativ privind antreprenoriatul social în Republica Moldova: constatări și recomandări (ROM/ENG)
Acest raport a fost elaborat de o echipă de experți în domeniul dreptului, economiei și științelor socio-politice, care au efectuat o analiză a cadrului de reglementare pentru a identifica principalele impedimente în dezvoltarea antreprenoriatului social din Republica Moldova.
În rezultatul analizei, experții au constatat mai multe lacune și inconsecvențe ce țin de reglementarea legală, precum și au propus un șir de recomandări în vederea dezvoltării unui ecosistem adecvat antreprenoriatului social în țara noastră.
Proiectul EUnlocking contribuie la promovarea potențialului antreprenorial social al tinerilor din Moldova și Ucraina prin stabilirea unui ecosistem adecvat pentru întreprinderile sociale; inclusiv cadrul legal, precum și prin inspirarea și sprijinirea mai multor tineri antreprenori sociali să dezvolte și să susțină soluțiilor lor inovatoare pentru promovarea incluziunii sociale și durabilitatea mediului în ambele țări.
Proiectul EUnlocking este implementat în parteneriat cu: Gustav-Stresemann-Institut (GSI) din Germania, Pro NGO! (Germania), AXA Management Consulting (Moldova), ECO-RĂZENI (Moldova), Centrul CONTACT (Moldova) și Egalite International (Ukraina).