Consultații publice privind proiectul Regulamentului de gestionare și protejare a spațiilor verzi din Răzeni
Consultații publice privind proiectul Regulamentului de gestionare și protejare a spațiilor verzi din Răzeni
Dragi răzeneni, așa cum fiecare dintre noi se simte mândru de propria grădină sau curte, tot astfel ar trebui să ne simțim și de parcurile și spațiile verzi din localitatea noastră. Iar umbra copacilor și parfumul florilor ar trebui să reprezinte nu doar un confort vizual pentru noi, ci mai degrabă locul unde ne putem conecta cu adevărat cu natura. Din grijă față de aspectul estetic al comunei noastre, dar mai ales pentru a asigura un climat favorabil vieții și activității cotidiene a tuturor răzenenilor, membrii Clubului cetățenilor activi din Răzeni s-au întrunit pe data de 26 septembrie curent și au elaborat, împreună cu arhitectul-peisagist Mariana Șeremet, proiectul Regulamentului privind gestionarea și protejarea spațiilor verzi din Răzeni. Prezentul Regulament vine să ne ajute să sporim nivelul de protecție a spațiilor verzi, buna lor gestionare și să contribuie la starea noastră de bine comună.
Vă rugăm să citiți, analizați și să ne expediați propunerile și sugestiile dumneavoastră cu valoare de recomandare privind conținutul proiectului de Regulament la adresa de email ecorazeni@gmail.com . Orice opinie este valoroasă și binevenită și vă mulțumim anticipat pentru implicare. Proiectul Regulamentului poate fi consultat, începând cu data de 05.10.2021, pentru o perioadă de 10 zile lucrătoare, pe site-ul www.ecorazeni.md, până la data de 19.10.2021. Proiectul Regulamentului și propunerile, sugestiile voastre urmează a fi transmise Consiliului Local Răzeni, pentru avizare și aprobare. Haideți să punem cu toții umărul pentru a avea un Răzeni mai verde, mai amenajat și mai ecologic!
Asociația obștească "Eco-Răzeni" este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Cetățean informat – cetățean implicat!” în comuna Răzeni, raionul Ialoveni.
Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a Uniunii Europene (UE), acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). În Regiunea de Dezvoltare Centru, partenerii de implementare a proiectului sunt Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER și AO „HABITAT”.